دانش عمومی روانشناسی/ تیپ‌ِ شخصیتی

2-تیپ ENFP: برون گرا – شهودی – احساسی – ادراکی.

این افراد معمولاً معاشرتی، پویا و شاداب بوده و اغلب از خلق و خوی خوبی بر خوردار هستند. این تیپ از قوه تصور و تخیل فراوان برخوردار بوده و ذهنی فعال دارند. روحیه‌ آن‌ ها پیوسته در حال تغییر است. در رسیدگی به جزئیات حتی در زمینه‌ های مالی بی‌ علاقه اند. آن‌ ها می‌ توانند رهبری باجذبه و الهام بخش باشند و با انرژی و پشتکار خود به دیگران انگیزه بدهند.

تیپ ENFP در محل کار دوست دارد با سرعت خود کار کند و می‌ خواهد نظارت بر او کمترین مقدار ممکن باشد. دنبال تنوع و چالش است و پیوسته در این فکر است که روش تخیلی را برای انجام دادن کارهای خود انتخاب کند. او می‌ تواند با انرژی و پشتکار خود به دیگران انگیزه بدهد. دوست دارد با اشخاص خلاق و پر انرژی کار کند. برای افرادی مانند تیپ ENFP شروع کردن کار از تمام کردن آن اهمیت بیشتری دارد. وقتی درگیر پروژه خود می‌ شود زمان و نیازهای جسمانی خود را فراموش می‌ کند. در بسیاری از زمینه‌ ها با استعداد است اما در کم کردن حیطه توجه خود با دشواری رو به رو می‌ شود. او تحت تأثیر جزئیات کلافه می‌شود و ترجیح می‌ دهد شخص دیگری به جزئیات رسیدگی کند.
این تیپ شخصیتی معروف است به هواداران هواخواه و شغل‌ های باغبانی، مدیر رستوران، معلم پیش دبستانی و نویسنده.
گردشگری برای این تیپ شخصیتی پیشنهاد می‌ شود.
جمله‌ معروف آن‌ ها: «خلاق بودن و باخود صادق بودن»

در ارتباط با دیگران پیوسته در اندیشه‌ محبت و دوستی با دیگران است. این موضوع برایش مهم است که دیگران در چه شرایطی قرار دارند. تیپ ENFP می‌ تواند بلافاصله با دیگران روابط مؤثر برقرار کند. او می‌ تواند کاری بکند که دیگران احساس کنند بی‌ قید و شرط دوست داشتنی هستند. برای آزادی و استقلال بهای فراوان قائل است. دوست دارد احساسات خود را بیان کند. می‌ خواهد خاص باشد و پذیرای دریافت تأیید و تصدیق از کسانی است که برایش مهم هستند. او جذاب و جلب‌ کننده توجه دیگران است. با دیگران با گرمی و محبت برخورد می‌ کند. می‌ تواند به شدت با پشتکار، مثبت و خوش‌ بین باشد.

تیپ ENFP در اوقات فراغت  با تعریف داستان، لذت می‌ برند و  دوست دارند در کانون توجه باشند و صحبت‌ های معنادار بکند. دوست دارند در سمینارهای آموزش و کلاس‌ هایی که اشخاص مختلف در آن شرکت می‌ کنند حضور داشته باشد. برای او فعالیت‌ های ساکت‌ تر مانند کتاب‌ خواندن، نوشتن و پروژه‌ های خلاق لذت‌ بخش هستند، اما دوست ندارد این را به‌ مدت طولانی انجام دهد. او دوست دارد زندگی فعال توأم باانگیزه داشته باشد و تجربه‌ های جدید کسب کند.

پیشنهادهای توسعه فردی برای یک ENFP


محدودیت‌ های خود را بشناسید و آن‌ ها را بپذیرید.
وقتی کاری را شروع می‌ کنید تمام تلاش خود را به خرج دهید تا بتوانید آن را تمام کنید و بعد سراغ برنامه‌ های جدید بروید.
اجازه ندهید برنامه‌ های اجتماعی مورد علاقه شما مانع از آن شوند که به کارهای کمتر خوشایند اما مهم بپردازید.
همواره حواس‌ تان باشد که تعهدی بدهید که عملی باشد.
تمرین کنید و پروژه‌ های بزرگ را به اجزاء کوچک‌ تری تقسیم کنید و بعد همه تلاش‌ تان را بکنید که کارتان انجام شود.
وقتی روی پروژه‌ ای کار می‌ کنید به این توجه کنید که به چه چیزهایی نیاز دارید.
از درگیر شدن در روابط جدید خودداری ورزید.
برای شناخت دیگران وقت صرف کنید.
به این توجه کنید که با حرف‌ تان روی دیگران چه تأثیری بر جای می‌ گذارید.
تا زمانی که از شما درخواست کمک نشده، پیشنهاد کمک ندهید.
به‌خلاقیت‌ ها، خوش‌ بینی‌ ها، فردگرایی، پشتکار، خودانگیزش، ادراکی بودن، کنجکاوی، ابراز کننده بودن، دوستانه‌ بودن و سازگاری خود بها بدهید.

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!