صحبت با نوجوانان

86 / 100

هفت گام برای متقاعد کردن نوجوانان که به شما گوش دهند

همه می دانیم که گاهی صحبت کردن با نوجوانان تا چه اندازه می تواند دشوار باشد. وقتی با یک نوجوان در حال صحبت هستیم، ممکن است متوجه شویم که حواسش به ما نیست و حتی چشم هایش مدام در حال حرکت است یا ممکن است از خود، گستاخی نشان داده و صرفا برای پایان دادن به حرف های شما و عمل کردن به شیوه خود، سر تکان دهد.

بیایید رو راست باشیم! به نظر می رسد نوجوان ها وقتی با بزرگسالان گفتگو می کنند یک حالت روشن/خاموش دارند؛ یعنی زمانی که درخواستی دارند و نتیجه به نفع آنان است محترمانه و یا حتی منطقی رفتار می کنند و زمانی که موضوع مورد علاقه آنان نیست، صحبت هایمان را نادیده می گیرند. در حقیقت، شما با نوجوان عجول و یکدنده ای سر و کار دارید که فقط می خواهد از شما فرار کند.

یادگیری چگونگی صحبت کردن با نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین، مهم نیست که حرف خود را با فریاد به او می فهمانیم یا سکوت و آرامش، مهم بودن زمینه ای مشترک میان ما و نوجوان است. تنها از این طریق است که اثر پیام چند برابر می شود.

صحبت کردن با نوجوانان

برای داشتن گفتگوی مناسب با نوجوانمان، به چه ابزارهایی نیاز داریم؟

انتخاب زمان مناسب برای صحبت کردن با نوجوانان

زمانی که نوجوان به دلیلی ناراحت است یا در تنش و ناامیدی به سر می برد، علاقه ای به شنیدن دیدگاه ما ندارد؛ چرا که نیاز او در اولویت است و باید اول آن نیاز را برطرف کنید؛ پس طبیعی است که هر آنچه گفته می شود از گوشی شنیده و از گوشی دیگر خارج شود! نتیجه می گیریم که برای موثر بودن گفتگو، بهتر است نوجوان در وضعیت مناسبی باشد.

در موقعیت تحریک پذیر قرار نگیریم

می توان خیلی سریع در برابر فریادها و لجبازی نوجوان از موضع خود، عصبانی و تحریک پذیر شد. او صدایش را بالا می برد و ما نیز در مقابل صدایمان را بالا می بریم. اما هرچه ما آرام تر باشیم و در کنترل هیجاناتمان بهتر عمل کنیم، تنش کمتر و گفتگو بهتر می شود.

احترام در برابر احترام

نوجوانان برای بزرگ شدن عجله دارند. چند بار شده که وقتی خودمان نوجوان بوده ایم، احساس می کردیم که دیگران برای نظر ما احترامی قائل نیستند؟ اگر به نوجوان نشان دهیم که او برای ما از ارزش بالایی برخوردار است، بسیاری از موانعی که در ارتباط با او وجود دارد برطرف خواهد شد. صحبت کردن با نوجوانان

قضاوت ها را کمتر کنیم

نوجوانان به قضاوت خیلی حساسند. در کودکی به آن ها گفته شده که کجا و چه زمانی، چه کاری را انجام دهند، این باعث شده احساس کند که مدام در حال نقد شدن هستند. اگر ما به قضاوت هایمان، با وجود نوجوان بودن آن ها ادامه دهیم، باعث شده ایم که او حالت دفاعی گرفته و به توجیه رفتارهایش بپردازد، این جاست که کیفیت ارتباط را با او از دست خواهیم داد.

به نگرانی هایشان گوش دهیم

گاهی ما آنچنان درگیر انتقال پیام خود هستیم که فراموش می کنیم به نظر نوجوانان توجه کنیم. از آنجا که آن ها قواعد و مرزبندی هایی که برایشان گذاشته می شود را دوست ندارند، اگر بدانند که شنیده می شوند و نظر آن ها مهم است، پذیرش راحت تر خواهند داشت.

مرزبندی های رفتار را مشخص کنیم

زمانی که نوجوان درحالت مطلوب و غیرتحریک پذیر است، مهم است که درباره آنچه از آن ها در خانه و محیط بیرون انتظار می رود صحبت شود. نوجوانانی که مرز ها و انتظارات مشخص شده ای دارند، کمتر پیش می آید که کنترل رفتارشان را از دست دهند.

در نظر خود ثابت قدم باشیم

نوجوانان معمولا زمانی که نمی خواهند بر خلاف میلشان عمل کنند، سعی می کنند تا موضوع بحث را عوض کنند. حتی ممکن است برای رسیدن به خواسته خود رفتارهایشان را توجیه کنند و صدایشان را بالا ببرند.صحبت کردن با نوجوانان

همانطور که روبرو شدن با نوجوانی که به خواسته خود نرسیده و خشمگین است، دشوار است، آرامش داشتن در این شرایط و پذیرای صحبت های او بودن، یک قدم مثبت در این مسیر تلقی می شود. نوجوانانی که مرزبندی های واضح و مشخص شده ای در رفتارشان دارند، با گذشت زمان و در موقعیت های تنش زا به آن ها وفاداری بیشتری دارند، حتی اگر تحت استرس باشند یا از خشم در حال منفجر شدن.

پس به طور خلاصه، زمانی که بتوانیم ارتباط بهتری با فرزندان نوجوان خود داشته باشیم، صحبت کردن با نوجوانان آسان تر و تعاملات ما با آن ها روز به روز تاثیرگذارتر خواهد بود.

پیشنهاد می شود مطلب بلوغ جنسی نوجوانان را نیز بخوانید.

برای دریافت مشاوره آنلاین از در مسائل مربوط به نوجوانان می توانید از خدمات اپلیکیشن روانشناسی فارگو بهره مند شوید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!