تاثیر رابطه نزدیک و عاشقانه در اوایل زندگی با والدین
تحقیقات نشان مید هد فارغ از آنکه مردم در اوایل زندگی رابطه نزدیک و عاشقانه ای را با والدین و یا مراقبین اصلی خود تجربه کرده باشند یا نه، این مساله تاثیر عمیقی بر روابط آتی آن ها در زندگی خواهد گذاشت. حتی اگر شما خاطره ای از دوران کودکی خود به یاد نیاورید، بعدها بر نحوه احساس و رفتار شما در زندگی عاشقانه تان تاثیر می گذارد.
تجربیات کودکی شما بر انتخاب شریک زندگی تان نیز تاثیر می گذارد.
حفظ استقلال و فردیت
موفقترین رابطه نزدیک و عاشقانه ، روابطی هستند که در آنها استقلال و فردیت افراد حفظ می شود. به بیانی دیگر، روابطی که به وابستگی و تجاوز به حریم یکدیگر آلوده می شوند به سرعت فرسوده شده و از بین می روند. از طرفی دیگر، اگر این استقلال از حد خود فراتر رود و به جایی برسد که دو نفر نتوانند با هم صمیمیت سالم داشته باشند و به وحدت و یگانگی برسند، آن وقت رابطه آسیب می بیند و از بین می رود.
همچنین، اگر دو نفر آنقدر به هم وابسته باشند که بخش های دیگر زندگی و نقش های دیگرشان در زندگی را کنار بگذارند نیز دیری نمی گذرد که رابطه آسیب دیده و از بین می رود. بنابراین، آنچه در کنار حفظ استقلال و فردیت مهم است، «تعادل»، «عشق»، «احترام» و «امنیت» است.
امنیت
امنیت یکی از مهم ترین و اساسی ترین نیازهای انسان است. این نیاز در یک رابطه عاطفی نقش پررنگ تری به خود می گیرد زیرا اساساً طبق آنچه در متون الهی، از جمله قرآن، هم آمده است «زن و مرد برای آرامش یکدیگر آفریده شدهاند.» اگر در رابطه ای حس امنیت و آرامش از افراد سلب شود، آن رابطه بیمار است و دیر یا زود از بین می رود.