خودشیفته

82 / 100

ویژگی بارز افراد خودشیفته چیست؟

افراد نارسیست (خود شیفته) به دلیل اختلال در شخصیتشان، تمایل به ایجاد موقعیت هایی در روابط دارند که در آن یک نفر همیشه برنده و طرف دیگر حتما بازنده است. خودشیفته ها به خاطر وحشتی که از احساس بازنده بودن دارند، دست به هرکاری می زنند تا افراد دیگر را کنترل کند و کارهای آنان را حقیر و بی ارزش نشان دهند. بسیاری از تاکتیک هایی که خودشیفته ها استفاده می کنند مختص به خودشان است و به سختی می توان آن ها را تشخیص داد.

8 استراتژی اصلی خود شیفته ها برای فریب دادن دیگران:

هنگام سر و کار داشتن با خودشیفته ها، دانستن یکسری نکات کمک کننده است.

1.برچسب زدن

خودشیفته ها عاشق برچسب زدن اند. آن ها از اینکه بدانند چگونه با به کار بردن کلمه ای موجب احساس حقارت و ضعف در دیگری بشوند، احساس قدرت می کنند و حتی سکوت کردن ناگهانی دیگران به دلیل حرف هایی که می زنند نیز برایشان لذت بخش است. مثلا خطاب کردن دیگران با کلمانی مثل بازنده، ضعیف، احمق و نیازمند.

جالب است بدانید که برچسب هایی که خودشیفته ها به دیگران می زنند، نکات زیادی را از شخصیت و درون آشفته ای که دارند، فاش می کند. یکی از غالب ترین روش های این افراد، استفاده از مکایزم دفاعی “فرافکنی” ست. فرافکنی یعنی به دیگران نسبت دادن ناخود آگاه احساسات و افکاری که در درون ما می گذرد اما نمی توانیم تحملشان کنیم. آن برچسب هایی که خودشیفته ها بیشتر از همه به دیگران نسبت می دهند، دقیقا نشان دهنده ی عمیق ترین ترس های درونی شان است.

برای مثال، اگر فرد  برچسب ” احمق” را از همه بیشتر به کار می برد، نشان می دهد که از لحاظ درونی چقدر خودش را از دور از هوش و ذکاوت می داند و خبر از عمیق ترین ترسش برای ناکافی بودن می دهد.

2.جا به جایی

احساسات می توانند در صورت سرکوب شدن، خود را غیرمستقیم و به صورتی که انگار مال ما نیستند، نشان دهند. نارسیست ها توانایی کمی در تحمل احساسات منفی دارند و به همین دلیل تمایل دارند تا این احساسات ناخوشایند را بر سر اطرافیانشان تخلیه کنند. خود شیفته ها معمولا کوله باری سنگین از احساس شرمساری را بر شانه های خود حمل می کنند. در حالی که، اغلب از وجود آن آگاه نبوده و به جای آن سعی می کنند تا با به وجود آوردن احساس حقارت در اطرافیان، مسئولیت این بار سنگین را بر شانه های دیگری محول کنند.

برای مثال، نارسیست ها از غیرموجه بودن وحشت دارند و این ترس موجب می شود تا آن ها مدام از موجه بودن یا نبودن دیگران پرس و جو کنند. ترس آن ها از ناقص بودن گاهی خود را در قالب فریاد زدن و بزرگ نشان دادن اشتباهات بقیه، نشان می دهد.

خودشیفته

3.بزرگ نمایی و مبالغه

اختلال شخصیت خودشیفته، دیدگاه هایی تحریف شده نسبت به خود، دیگران و دنیا را دربر می گیرد. با توجه به علاقه شدید نارسیست ها به قدرت، بزرگ نمایی روح دوم این افراد است و به همین دلیل ممکن است افرادی با فضیلت و با کمالات و بهترین و کامل ترین در اکثر زمینه ها به نظر برسند.

نارسیست ها همچنین تمایل دارند تا بعضی مسائل مربوط به دیگران را بزرگ جلوه دهند. مثلا ممکن است به شما بگویند :”چیزی که گفتی احمقانه ترین چیزی بود که در زندگی شنیده ام!” و یا ” لباسی که پوشیده ای زشت ترین لباس ممکن است.”

4.نادیده گرفتن

نارسیست ها هیچگاه از موضع خود عقب نشینی نمی کنند. حتی زمانی که در اشتباه هستند نیز به مانند برنده ها رفتار می کنند و دیگر افراد در مواجهه با سرسختی مداوم آن ها، به راحتی تسلیم شده و به نارسیست ها اجازه انجام هرکاری را می دهند. این دقیقا همان چیزی است که خود شیفته ها می خواهند.

5.قربانی کردن

نارسیست ها اغلب یک نفر را مسئول تمام مشکلات می دانند و اینگونه قدرت را به دست گرفته و از پذیرش مسئولیت های خود در اشتباهات طفره می روند. با این کار، قدرت بیشتری به دست می آورند و رقیب خود را منزوی می کنند. این هشداری است برای دیگران که با آن ها گلاویز نشوند.خودشیفته

6.تهدید کردن و ایجاد ترس

نارسیست ها زورگو هستند و تلاش می کنند تا هر آنچه را که می خواهند با قلدری های کلامی، فیزیکی و اجبارهای بی رحمانه احساسی به دست بیاورند.

شاید این خطرناک ترین رفتار خودشیفته ها باشد؛ زیرا ممکن است به شما یا دیگری آسیب وارد کند. در این مواقع باید از خودتان محافظت کنید. موضع سکوت نگیرید و در مقابل رفتارهای تهدید آمیز آن ها بایستید. حتی اگر لازم است از مراجع قانونی برای کمک استفاده کنید.

7.ایجاد تنش های روانی

نارسیست ها با زیر سوال بردن چیز هایی که باور دارید، تلاش می کنند تا شما را آشفته کنند. برای مثال، ممکن است که آن ها یکی از وسایل شما را درست در برابر چشمانتان بردارند و زمانی که عملکردشان را به رویشان می آورید، اظهار بی اطلاعی کنند و شما را خیالاتی خطاب کنند. همچنین تمام شواهدی را که برای اظهاراتتان می آورید انکار می کنند. هرچه این کشمکش طولانی تر شود، احتمالا تردید بیشتری نسبت به دیدگاه خود پیدا خواهید کرد.

8.غیرانسانی رفتار کردن

مثل حکومت های دیکتاتور، افراد خودشیفته دیگران در طبقه بندی هایی مثل پست، بی اهمیت، نالایق یا شیطانی جای می دهند تا بتوانند ظلمی را که به آن ها می کنند، موجه نشان دهند. آن ها ممکن است شما را با اظهارات و رفتاری هایی تحقیر آمیز و یا شوخی هایی منظوردار، بی ارزش جلوه دهند تا شما احساس تنهایی و حقارت کنید.

بنابراین، در عین حال که می توانیم نسبت به افرادی که اختلال شخصیت خودشیفته دارند احساس ترحم و دلسوزی کنیم اما، قرار نیست که رفتار های آزاردهنده و مخرب هیچ فردی را بپذیریم. شما حق این را دارید که بدون هیچ گونه تعرضی از جانب دیگران، زندگی کنید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!