اهمیت فراگیری مهارت های ارتباط زوجین
ارتباطات، مبنای اولیه پیوند با دیگران است. ارتباطات مؤثر، موجب رشد و شکوفایی افراد و آسایش و آرامش روانِ انسان می شود. ارتباط در ساده ترین مفهوم، ارسال و دریافت پیام است. این پیام می تواند افکار، عقاید، احساسات، آرزوها و نیازهای طرفین ارتباط باشد.
در این میان ارتباطات میان فردی بسیار حائز اهمیت است. مهارت صحبت کردن، گوش کردن و مهارت ارتباط غیر کلامی از جمله اصلی ترین مهارت های ارتباط زوجین محسوب می شوند. عدم آگاهی نسبت به این مهارت اساسی، به بروز بسیاری از سوءتفاهم ها، تعارض ها و تنش های میان زوجین می انجامد.
اختلال در ارتباط، یا به عبارتی اختلال در فرایند تفهیم و تفاهم، باعث بروز اختلاف و درگیری، طلاق عاطفی و حتی طلاق رسمی خواهد شد. تفاوت های بین سبک ارتباطی مردان و زنان می تواند موجب بروز سوءتفاهم و اختلاف شود.
ارتباط زوجین بخش با اهمیتی از زندگی مشترک را تشکیل می دهد که نقش بسزایی در تحکیم بنیان خانواده دارد. اگر روابط بین زوجین خوب شروع شود، تصویر خوب بودن زندگی برای زوجین مجسم خواهد شد و این ارتباط رضایت بخش بین زوجین باعث بالا رفتن سلامت ِروان در آن ها شده و کیفیت زندگی مشترک را بهبود می بخشد. از طرف دیگر اگر این آغاز مناسب نباشد، می تواند باعث بوجود آمدن احساسات ناخوشایند و دودلی و تردید در وضعیت روحی و روانی آن ها شود.
«برقراری ارتباط مؤثر، مهارتی است آموزشی که روانشناسی سرو چندی است که در جهت آموزش این مهارت های ارتباطی به مخاطبان و مراجعین خود گام برداشته و زوجین را به بازنگری در روابطشان سوق می دهد. مشاوره های ازدواج و قبل از ازدواج از مصادیق این خدمات هستند.»